Bitcoin Miner Hut 8 to Add 275 PH/s of Mining Capacity ...

5 most promising Altcoins for long-term investments | Coinscapture

5 most promising Altcoins for long-term investments | Coinscapture

After the success of Bitcoin and the rise in the price of the first-ever cryptocurrency, many new coins were developed in cryptoworld. In simple words, any coin other than bitcoin is termed as “Altcoins”. These coins are created by tweaking the Bitcoin's or any other existing cryptocurrencies protocol. In the growing world of cryptocurrency, there are more than 3000 cryptocurrencies which came into existence and so it is a tough job to choose the right Altcoin to invest in it. Here are the 5 most promising Altcoins that can help you to narrow your search.
Disclaimer: This guide should not be considered as financial advice. It is highly recommended to do appropriate market research before any investments.

Litecoin

After the successful launch of Bitcoin, Litecoin was the next one to enter the Cryptoworld in 2011. Charlie Lee - a computer scientist created Litecoin by making some technical changes in the bitcoin’s source-code and made it the fastest peer-to-peer currency that enabled instant, near-zero cost payments to anyone across the world. Also, litecoin has a total supply of 84 million with an average block mining time of 2.5 minutes.

Reasons why to choose Litecoin as a Long-Term Investment

  • Improved: Litecoin algorithm is generally easier to mine but difficult to crack The bitcoin mining is highly processed intensive requiring, application-specific integrated circuit devices with high processing capabilities, while Litecoin mining is memory-intensive requiring less cost-intensive graphics processing units (GPU).
  • Faster block-processing rate: The technical changes done on Bitcoin’s source-code allows Litecoin to processes a block at a much faster rate and giving out rewards to the miner faster in every 2.5 minutes as compared to Bitcoin which processes a block in every 10 minutes. Litecoin network have more capacity to handle the transactions than bitcoin's network
  • SegWit upgrade: Litecoin's SegWit upgrade boost the capacity of the number of transactions a block can hold in litecoin's blockchain, thereby speeding up the transaction settlement times and lowering transaction costs.
  • Higher trading volume: The trading of Litecoin has begun since 2011 and since then it was in the top 10 list of coins. The popularity of Litecoins is so much that you won't face any problem selling them in the future which brings less fear of having risk as compared to other new coins.

Ethereum

Ethereum is the second-largest digital currency introduces Vitalik Buterin in late 2015. It has been a popular choice in many industries as its cool feature named Smart Contracts helps developers to build decentralized applications (dApps) on top of its (i.e. Ethereum's) blockchain which helps to avoid fraud, downtime, and control or interference from a third party. Ethereum can also be used for banking and financial service contracts, ICOS, prediction markets, replacing escrow, identity management. The Enterprise Ethereum Alliance founded in 2017 has over 200 organizations that are testing on various versions of Ethereum's blockchain in different industries. Ethereum has a circulating supply of 106,376,346 ETH, the market capitalization of $26,307, 580,992 and faster transaction of 6 minutes as compared to Bitcoin.

Reasons why to choose Ethereum as a Long-Term Investment

  • Multi-purpose usage- Other than trading Ethereum can be used for ICOs, prediction markets, building tokens and many more ways that very few cryptocurrencies can do as good as Ethereum.
  • Safety: The apps built on Ethereum’s blockchain termed as dApps or decentralized apps are significantly safer and more resistant to hacking than the software you use now.
  • Smart contracts: The smart contract feature offers significant business benefits over more traditional conventional forms of cloud computing and transaction-clearing.
  • Initial Coin Offerings: Ethereum is used ICOs (Initial Coin Offerings) that means it acts as a launchpad for new tokens which thereby makes it a valuable platform and price will increase with its use.

Ripple

Ripple is the hot choice in banking and financial institutions as it can be used as an intermediary for quick transaction-processing and settlement service; allowing to transact directly and instantly across national borders. XRP currently has a fast transaction processing time of about 4 seconds and a cheap transaction fee about $0.004 per transaction (which is less than half a cent). It has a circulating supply of 42,181,995,112 and a market capitalization of around 17 billion USD.

Reasons why to choose Ripple as a Long-Term Investment

  • Well distributed: Ripple is an open-source technology, built on the principles of blockchain with an increasing set of validators.
  • Highly Scalable: XRP has the potential to handle 1,500 transactions per second, 24x7, and can scale to deal with a similar throughput as Visa.
  • Highly Stable: The most stable record of Ripple makes it ready for institutional and enterprise use.
  • Global Bank partners: Ripple has partnered with over 100 banks like Bank of America, UBS, Standard Chartered, Barclays, JP Morgan, Santander, and American Express.

Stellar

Stellar offers the fastest and the cheapest online payment and cross-border payment services as compared to the other large companies. Also, it does not use proof of work verification which is time and energy consuming which allows processing a transaction in approx 5 seconds. It has a market capitalization of $2,378,213,121 and a circulating supply of 19.331,689,641.

Reasons why to choose Stellar as a Long-Term Investment

  • Low-cost transactions: Stellar’s payment protocol prioritizes profit, the low transaction time and high operational efficiency translates to a lower cost of transactions.
  • Currency exchanger: Stellar’s platform also acts as a currency exchanger between government-backed currencies, such as dollars to euros.
  • Creating tokens: Launching a token on the Stellar platform is super easy because of the simple programming.
  • Tech elements: Stellar can integrate with elements such as blockchain smart contracts, and multi signatures that enhances the functionality of the payment protocol

Binance Coin

Binance coin is the official coin of the Binance platform that offers a stage for trading cryptocurrencies. Binance is soon launching its own decentralized exchange, Binance DEX that would be available on all platforms, such as Windows, Linux, Mac OS, iOS and Android. BNB has a market capitalization of 4 billion USD and a circulating supply of 141,175,490.

Reasons why to choose Binance Coin a Long-Term Investment

  • Discounts: BNB can be used not only to pay сommissions for transactions on the exchange and also to get additional discounts for each purchase and exchange via Binance
  • Team: BNB has a great team that is ambitious and experienced in the cryptocurrency world
  • Referrals: BNB coin offers a smart referral scheme which attracts many users and thereby grows the platform’s adoption
  • Loyalty: BNB coin is the only cryptocurrency that rewards customers for their loyalty and creating a fair ecosystem within Binance
    https://coinscapture.com/blog/5-most-promising-altcoins-for-long-term-investments
submitted by coinscapturecom to u/coinscapturecom [link] [comments]

Questions and answers from our latest #AskWTC AMA

Q1.

Slack name: bamber
Q1.1: In a retail clothing shop customers often pick up items and return them to the wrong rails. When a member of staff then resets these items the system would log them, skewing the grab rate data. What have WaltonChain done to solve this issue?
Answer: Waltonchain’s solution with its unique RFID-based hardware tracks not only clothes but customer picks. Data from different readers (shelves, fitting rooms, price scanners, checkout counters, etc) is aligned and verifies each other. The sequence of RFID reads are time-aligned for interpretation of user behaviors and interests.
 
Q1.2: Do the RFID clothes rail scanners work on circular rails which are popular in clothing shops?
Answer: Technically, yes. Practically, we are further testing and improving performance for the most popular environments and scenarios in the clothing industry.
 
Q1.3: Items of clothing which are neatly folded and displayed in piles (e.g. jeans) present challenges in terms of placement of RFID scanners. How does the Waltonchain system overcome this?
Answer: Okay, we see where this question is coming from: You are asking this because you have not realized the fundamental difference of the RFID tags we use vs. some of the NFC tags you’ve seen out there. This is a good question. Let me elaborate a little, and take this opportunity to give a basic RFID 101.
For basics, you should just remember that RFID is the process by which items are uniquely identified using radio waves. RFID tags/chips are the hardware chips that in everyday use people usually refer to as “RFID.” This is fine in daily speech.
On a very high level, to make it simple, there are two types of RFID chips we see in the Blockchain world:
  1. Ultra High Frequency (UHF) RFID tags, which operate in 856 MHz to 960 MHz frequency ranges; and
  2. High Frequency (HF) Near-Field Communication or NFC tags, which operate in 13.56 MHz frequency ranges (these tags can be read by your phone. Recently iPhones have implemented this capability.)
Both of these chips are categorized as RFID tags, under the RFID family. The difference in these tags are tldr, but the takeaway for our case is this:
Our Waltonchain-compatible UHF RFID chips are readable 9 feet away, in a batch, all at once. NFC chips are usually used in peer-to-peer, i.e., using your phone to scan an NFC chip in very close proximity (a couple of inches or closer).
If you watched our demo video made by Boxmining on Youtube, you will notice that we use UHF RFID (Ultra High Frequency) technology.
Finally, to answer your question, with UHF RFID system and the Walton RFID reader, we will be able to read with 100% accuracy the tags within a pile of clothes, neatly folded or not.
 
Q1.4: In a clothing shop can staff manually amend the blockchain data? (if activities in the store results in skewed data - e.g., a large number of items being mistakenly moved resulting in artificial grab rate data etc. can anything be done by the staff to correct this?
Answer: Nobody can tamper with data on blockchain. Our specially designed RFID end devices collect data and record on the chain automatically and reliably. At the same time, data analytics can be used to interpret employee behavior as well.

Q2.

Dominique‏ @DomFromParis Nov 18
Q2: Can you confirm it will be 5000 Walton for a masternode and what % will be paid to the holders?
Answer: Yes, holding 5000 WTC qualifies a node to be a Masternode, which will earn extra rewards for every mined block. The percentage and/or reward system will be announced with other details. Please follow our official announcements.
 

Q3.

Sam Lyons‏ @SamTaweets Nov 18
Q3: AskWTC If possible can you please tell us if you have any partners already secured for the RFID when you go live on-chain?
Answer: As you will have seen from our blog posts and various news articles we have several close partners and have signed strategic cooperation agreements with a number of organisations. We released news of one just last week. Many of these companies have already been using our RFID technology and all have projects planned for RFID + Waltonchain integration. In terms of ongoing discussions, we will not release specific information about them until they are 100% confirmed.
 

Q4.

Dominique‏ @DomFromParis Nov 18
Q4: Why Walton does not have a GitHub?
Answer: We will have a GitHub. We will provide the GitHub for our full node, light node, wallet, etc. We want everything to be thoroughly tested before public access. Also, our software rollout has to be aligned with hardware R&D.
 

Q5.

Peter Peterson‏ @Hamster10Peter Nov 18
Q5: Binance is a good exchange but is it manipulated by trading bots to keep the price unnaturally low. When will WTC be listed on Bittrex or Bithumb? We really need one of the biggest exchanges so our beloved coin can grow naturally.
Answer: We have been discussing cooperation with many well-known trading platforms. Please pay attention to our official announcements.
 

Q6.

Sam Taylor‏ @chunkylover199
Q6:What is to stop someone simply removing a tag and leaving the tag on an adjacent item of clothing on the rack in order to steal a piece of clothing?
Answer: We are developing many different ways to integrate the RFID tags into products. We will make it difficult to remove a tag without damaging it, or the host. In the case of clothing, tags do not have to be attached. They can be printed, woven or sewn into the article itself.
 

Q7.

Derek Chow‏ @maseradee Nov 18
Q7: Are there any mechanisms in place to stop someone cutting off the RFID tag from a clothing article and walking out?
Answer: It is difficult to develop a perfect theft deterrent system. The methods currently used by shops can deter a portion of the thefts. Additional developments like sewn-in tags will increase deterrence. Also, our RFID tags are not always able to be cut. Wait and see.
 

Q8.

Rational Riddler
Q8: Will businesses using Waltonchain need to run masternodes or will the unique Waltonchain hardware provide all the mining a business needs? How many readers/scanners will your clients need per store to properly implement the system? #askWTC $WTC
Answer: We aim to provide a fully automated solution with complete software and fully-capable hardware. In doing so, businesses that adopt the Waltonchain system can focus solely on their day-to-day requirements without concerning themselves with those aspects covered by the Waltonchain system. Our entire ecosystem scales up with businesses as child chains are created. We want to make it as easy as possible for our partners’ businesses to fulfill their growth potential.
 

Q9.

wtcrfid‏ @wtcrfid Nov 18
Q9: AskWTC What hardware will I need to run my 5,000 WTC masternode? Will a RasberryPi type system suffice?
Answer: While a RasberryPi could be capable of running a node, It would not be ideal. Please wait for our news on the mining hardware needs.
 

Q10

Sergey‏ @CryptovalleyOF 20 hours ago
Q10: Most of the community is concerned about the relation between the price of a token and the blockchain system, what will a WTC token will be equal to? 1WTC= 1000 Transactions? 1WTC=18,000,000,000,000,000 transactions? I would love to hear your response.
Answer: The transaction exchange rate is established by the marketplace, not by Walton.
 

Q11

Syed M Mujahid‏ @smmujahid
Q11: Walton Chain system essentially include RFID tags, Scanners and blockchain application that will be customizable according to business needs. According to you, tag might cost around 5 cents, what about each scanner and the application. Will it be viable for small businesses
Answer: Our definition of an affordable system is twofold: 1) something that provides long-term additional benefits and 2) something that is worth its cost. The Waltonchain system has been tested in industry and has yielded positive results that our clients did not expect. One example is an increase in distribution efficiency of nearly 100%.
 

Q12

Lemuel Wong‏ @2BitsCrypto
Q12: Will it be possible to use Walton Chain RFID technology in Luxury handbags, such as Hermes for example, to verify it as an authentic item that is recorded in the blockchain? Or can RFID chips be copied/replicated? Last thing are your RFID chips EMP proof? Thank you Walton team!
Answers: Yes, verification of authenticity is a very basic use case. Our RFID chips can not be copied or duplicated. EMP proof RFID chips are not an immediate concern, but are absolutely within the scope of our research and development.
 

Q13.

Sergey‏ @CryptovalleyOF
Q13: One of the main concerns I have about the Waltonchain project is what will happen when the new wallet and blockchain becomes publicly available. I'm sure there will be lots of scams and fake websites claiming to be Waltonchain - what will you do to ensure that the changeover is as safe as possible?
Answer: Security has and always will be among our highest of priorities. This is primary in our system design and deployment but also in ensuring the trust of our community. Official announcements will be made to assist in the transition from ERC20 tokens to official WTC coins.
 

Q14

Errrrr_pesillo‏ @pablo_melo7 Nov 18
Q14: How do you plan to compete with an RFID solution on the IOTA network in future with no mining fees? (Assuming IOTA delivers on their promise) #askWTC #AskWTC
Answer: Our RFID system includes a revolutionary RFID readewriter that not only communicates with tags but also performs the task of mining.
 

Q15

Rami Yousif‏ @ramiyousif91 Nov 18
Q15: Is there any upgrade for your website? #AskWTC
Answer: Yes, there will be an upgrade to our website moving forward. Please watch for our official news release.
 

Q16

matthew collins‏ @mineu999 Nov 18
Q16: Why was there a QR code on the blockchain demo product and will it be there for the final production model? #AskWTC
Answer: Through our network of pioneer users, we are constantly evaluating and refining the production model design. Many aspects may change and many may remain the same. This all depends on feedback from our case-study clients.
 

Q17

Collin‏ @CollinsCustomIP Nov 18 Q17: Please address the wabiico competition & specifically describe how your patents protect your specific (hopefully novel) RFID technology. #askWTC #bitcoin #btc #usecase #blockchain #rfid
Answer: The Waltonchain system starts at an integrated circuit level and will be incorporated directly in the manufacturing of electronic devices and products. At this stage, no human interaction occurs—thus the chain of authenticity begins. We can also integrate our RFID technology at higher levels in the manufacturing/supply chain, such as in packaging, as other competitors might.
Our patents and IC RFID designs incorporate technology not seen in the RFID space before.
 

Q18

Tristan Maunder‏ @WTCTricky Nov 18
Q18: #AskWTC For masternode holders... Are we going to be able to store our WTC on a hardware type wallet for security? "cold staking"
Answer: At this stage we cannot say with 100% certainty that “cold staking” will be implemented. We hope to work with vendors like Ledger and Trezor to implement “cold staking.”
 
submitted by waltonchain to waltonchain [link] [comments]

Bitcoin Mining Explained What is Bitcoin ? How to Mine Bitcoin (Bitcoin Cryptocurrency) Bitcoin Earning Methods and ASIC MIning Farm (URDU PAKISTAN) NEW FREE BITCOIN CLOUD MINING SITE QUICKBTC MAKE MONEY ONLINE 2020 EARN BTC L3+ Setup Guide and Profit Comparison BITCOIN  The Best HYIP  How to COMPOUND BITCOIN

The ecosystem has spread as Graphics processing unit (GPU), and Application-specific integrated circuit (ASIC) chip manufacturers are making lots of money from the mining industry. AMD, Nvidia ... For the review period, Ebang, which makes application-specific integrated circuit (ASIC) chips used in bitcoin mining, reported total operating expenses of $7.71 million compared to $9.60 million ... Nowadays, if you want to mine Bitcoin, you will need to invest at least around $1,000 into buying the latest mining machine called ASIC (Application-Specific Integrated Circuit). Note, however, that even in this case, you cannot expect significant profits unless you join a mining pool. Bitmain, the leading Application Specific Integrated Circuit [ASIC] manufacturer has started a 50-megawatt mining plant in Rockdale, Texas. The mining Posts about Application-specific integrated circuit written by lonesomegoat. Cryptocurrency Canada How to Buy, Sell, Trade, and Mine Alternate Currencies in Canada Main menu. Skip to content. Home; About; Search. GO. Tag Archives: Application-specific integrated circuit. December 5, 2013. Should You Start Mining Bitcoins, Litecoins, or an Alternate Currency? Investing into a cryptocurrency is ... Ethereum (ETH) core developer Hudson Jameson announced that a third-party audit of the Application Specific Integrated Circuit (ASIC)-resistant proof-of-work algorithm ProgPoW has been funded. The dev made the announcement during the latest bi-weekly Ethereum core developer meeting held on April 26. During the call, it was specified that the targeted funding amount of 50,000 units ... The Alberta-based miner said funds from the offering will be used to upgrade its range of mining hardware including Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) miners. The upgrade will add up ... These days, any profitable bitcoin mining is done via computer systems tailored exclusively for the task, professionally called application-specific integrated circuit (ASIC) miners. An Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) is an integrated circuit customized for a particular use, rather than intended for general purpose.Application-specific standard products (ASSPs) are intermediate between ASICs and industry standard integrated circuits.. Most ASIC miners fall under the category of ASSPs. ASIC (Application Specific Integrated Circuit) miner is a computing equipment that’s specifically designed for a singular activity –in this case, the mining of certain cryptocurrencies. They do this by speedily and efficiently solving mathematically complex problems, after which they are rewarded by a specific amount of the designated cryptocurrency.

[index] [5580] [1679] [11165] [15639] [20237] [3390] [3280] [16046] [10765] [6035]

Bitcoin Mining Explained

After that, the system became dominated by multi-graphics card systems, then field-programmable gate arrays (FPGAs) and finally application-specific integrated circuits (ASICs), in the attempt to ... Today's modern and best bitcoin mining hardware Application-specific integrated circuit (ASIC) miners have taken over completely. These ASIC machines mine at unprecedented speeds while consuming ... ASIC means application-specific integrated circuit- so these devices are engineered to mine Bitcoin and only mine Bitcoin. This creates an extremely powerful, and efficient machine, over 100x ... Our ASICS, application-specific Integrated Circuits is the most popular method for free bitcoin mining. ASICS chips are the same as CPU computers but different is that the sole purpose of it is ... L3+ Setup Guide and Profit Comparison The BM1485 ASIC chip Finally an ASIC chip to mine Scrypt coins The BM1485 chip, the first Litecoin Application Specific Integrated Circuit (ASIC) chip in more ... 1. you need power computer , powerful gpu and powerful Asic (Application Specific Integrated Circuit ) 2. bitcoin Mining software (such as easyminer) 3. you need to join bitcoin mining pool (such ...

#